Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Που πας καραβάκι με τέτοιο καιρό ; Χρόνια σου πολλά!


Έψαχνα πάντα ένα σπίτι. Μικρό, φωτεινό, γεμάτο φίλους, αδερφούς, γνωστούς, καλεσμένους, συναδέρφους, άγνωστους,διαφωνούντες, συμφωνούντες. 'Ενα ντριν και να ανοίγει η πόρτα..ένα ντριν και να γίνεται μια παρέα. Δεν μου αρέσουν τα κλειστά παραθυρόφυλλα, οι κλειστές πόρτες , τα κατεβασμένα ρολά. Να μπαίνει φως. Να ζεσταθεί το κοκκαλάκι μας , να μιλάμε όλοι μαζί , να επικοινωνούμε, να κλαίμε , να γελάμε ,να περιμένουμε όλοι μαζί μια καινούργια μέρα.. Αν είχε και καλοψημένες πατάτες τηγανιτές ακόμα καλύτερα.Μια παρέα,πολύ πολύ μεγάλη. Ένα ήθελα να έχει αυτό το σπίτι. Ευγένεια. Όχι απο την στείρα ευγένεια του σαλονιού, μα απο την άλλη που συνοδεύει κάθε πόθο, κάθε αγάπη , κάθε ανάγκη του φίλου και αδερφού,κάθε διαφοροποίηση του.
Βρήκα ένα σπίτι. Τούτο δω . Και εσείς μου έρχεστε που και που και εγω σας περιμένω και άλλο. Και σας βλέπω και σας ακούω και σας χαίρομαι και μου λείπετε και σας μιλάω και μου μιλάτε,και όλοι μαζί ζούμε. Τούτα τα χρόνια τα θλιμμένα και άγουρα. Με τους χιλιάδες ανέργους και τις κλειστές καρδιές. Με τα ψέμματα τα μεγάλα και τις προσδοκίες που χάνονται. Τα χρόνια που για να σε νιώσει ο διπλανός και να σε καταλάβει, ψάχνει λεξικό. Μεγάλοι οι εγωισμοί, μεγάλοι και οι φόβοι. Μεγάλες και οι νύχτες καταμεσις της μέρας ανατέλλουν.
Γιορτάζει λοιπόν το σπίτι μας, τον πρώτο μήνα που το πιάσαμε! Που  μπήκαμε και το ζεστάναμε. Και θέλω ένα τεράστιο ευχαριστώ να σας πω, για τον χρόνο,τα λόγια, την συμμετοχή, τα σχόλια , την αναπνοή σας που την ακούω στο κάθε κλικ . Να είμαστε καλά να το μεγαλώσουμε το σπίτι μας και να το χαρούμε . Για μένα όσο πιο δύσκολοι οι καιροί, τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη να μιλώ. Όσο πιο δύσκολοι οι καιροί τόσο πιο φουσκωμένα τα πανιά ...και στο που πας καραβάκι  με τέτοιο καιρό; πάντα απαντώ στην χώρα της καρδιάς. Εκεί που δεν είναι κανείς μόνος με τα θέλω του, μα είναι και άλλοι με τα δικά τους. Εκει που χάνομαι και ζω για να αγαπώ. Άργησα να το βρω τούτο το δυαράκι, άργησα να το ανοίξω, μα τώρα που το βρήκα δεν το χάνω με τίποτα. Θέλω και άλλα πολλά να του βάλουμε μέχρι και κούνια στην βεράντα...Δικό μας είναι !.Άλλο ένα μεγάλο ευχαριστώ σε φίλους, αδέρφια , συναδέρφους, συνοδοιπόρους, σε όσους με άντεξαν και με αγάπησαν. Να μας τα εκατοστήσει!

15 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά στο δυαράκι..μας ήρθε την καταλληλότερη στιγμή! οι στιγμές που ζούμε είναι στιγμές πολέμικές με θύματα πολλά!
    Πολλά φιλιά Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Του εύχομαι τα πιο ανοδικά και τα πιο δημιουργικά χρόνια και σε κάθε μετατροπή και εξέλιξη του εδώ είμαστε βάλε μια φωνή!
    ΝΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Happy First monthsarry to your Blogsite..And Congratulations as well..Am Happy for you,especially now that you finally get to do the one thing you Love the most..WRITING..The world needs more people like you..To constantly remind us to be more human..More Power and Goodluck..Keep the Good work Coming..:) Mak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Dear Mak
    Thank you so muuch! I am pretty sure that people finally finds everything they want , as long they do not give up. Many times the fight is hard , and sometimes during the fight , in same battles,you think you have finished. But you haven't, you are still alive and soon after you will start again. You are wright, writinng , is the thing i like most, is the way that i have to help me breath. And i am always waiting the breaths of the others to come and find mine and become a bigger and bigger breath..
    I hope you have found home in order...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χρόνια πολλά , χρόνια πολλά καραβάκι και καλά σου ταξίδια στο πλήρωμα σου στις μεγάλες και στις μικρές φουρτούνες. Σέυχαριστούμε Αννιώ για τους δρόμους που ανοίγεις.
    Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρονια πολλα!

    Μανουελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλοτάξιδο και καλορίζικο! Αν τα πανιά του φουσκώνουν απο συναίσθημα , θα είναι πάντα όρτσα ΄, αυτό βλέπω και αυτό χαίρομαι!
    ΚΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαλπάρουμε Καπετάνιο!
    ΝΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To na pw Xronia Polla sto karavaki mas...einai kati to aplo...kai dedomeno...auto pou 8elw olopsuxa na tou euxi8w...einai na min sterepsoun pote oi 8alasses pou mas ta3ideuei...Kali apovivasi loipon sto prwto sou limani....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. απο οτι βλεπω θα μπαρκαρω μαζι σου καλο μας ταξιδι.......χρονια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ουπς ξεχασανα γραψω ονομα φιλια ποπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι σχέσεις μου με την ποίηση ποτέ δεν υπήρξαν ιδιαίτερα καλές, παρόλα αυτά δέξου ως ένα μικρό καλοσώρισμα τούτο δα το μικρό μα τόσο αγαπημένο...

    Αντώνης Δωριάδης - Από ένα τίποτα

    Όταν δεν περίμενα τίποτα πια, από πουθενά
    και με το ρεβόλβερ στον κρόταφο
    κοιτούσα πέρ'απ'τα σύνορα
    "στάσου" μού φώναξες "είναι κι αυτό"
    και μού'δειξες ένα πλοίο μέσα στο μπουκάλι,
    έργο κάποιου κρατούμενου στη φυλακή
    -Έτσι σώθηκα, από ένα τίποτα
    από ένα πλοίο μέσα στο μπουκάλι...

    panadamo

    ΑπάντησηΔιαγραφή