Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Για την καρέκλα ρε γαμώτο..

Σαν δεν μπορεί κανείς λάθος να βρει στη πορεία του , τον φοβάμαι. Αυτόν πιο πολυ απο όλους. Σαν με κοιτά κατάματα για να μου πει πως άδικα πληρώνει πράγματα που δεν έκανε και όμως τα χρεώθηκε θέλω να τρέξω και να φύγω γιατί γνωρίζω πια.Και να του φωνάξω πως όλα αυτά που λες τα ξέρω όλα τα εχω ξανα δει και την στάχτη που ρίχνεις στα μάτια πιο πολυ από όλα τα άλλα την γνωρίζω. Καμια φορά η ζωή ωφείλει την ύπαρξη της σε όλους αυτόυς που πήγαν να μας την αρπάξουν. Μα και τον άλλο που την αράζει παρακεί στην ασφάλεια του και μου χαράζει πάλυ νέες άκοπες αρχές δεν τον ξεχωρίζω απο αυτόν που με πρόδωσε. Γράφω τότε στο μυαλό μου ένα τεράστιο γιατι και δεν καταλαβαίνω γιατι δυο λάθη θα κάνουν ένα σωστό; και γιατί τη θέση μου εκει πρέπει να βρω..αφου και εκεί θέση για μένα δεν υπάρχει..και μετά να λατρεύω και τον αλάνθαστο σωτήρα μου που κλέβει την φωνή μου.
Σαν δεν μπορεί κανείς να ξεχωρίσει την ευθύνη του και να την αναλάβει, τον αποφεύγω γιατί μου παίρνει τις καλύτερες μου λέξεις και τις κάνει δικές του στην αναξιοσύνη του και με αφήνει με την απορία που τον αφήνω να λεηλατεί και δεν του μιλώ.
Απο τους δρόμους μαζέυονται οι λέξεις και εκεί διαλύονται οι αυταπάτες. Διψάμε. Οποίος δεν έχει καταλάβει πως υπάρχει θυμός και οργή και πως όποιος δεν μπορεί μοναχός του την ευθύνη του να βρει, θα του την υποδείξουν σύντομα , θα πρέπει να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα και να μην ζει την δική του ζωη αλλά των άλλων. Μια δανειακή ζωή με πολλά ανταλλάμγματα. Για αυτό αστείο ακούγεται να λένε πως δεν είναι γατζωμένοι στις καρέκλες . Οι μέρες αυτές αφήνουν σημάδια. Βάλθηκαν να κουκουλώσουν και να θάψουν όλοι μαζι πως δεν έχουν εντολή. Και πως δεν λένε τα ονόματα που πρέπει να πουν. Απο όλους τους σωτήρες είναι λοιπόν αυτοί οι πιο λάθος . Κοντά τους και όσο παραμένουν , θα μετράμε καλύτερα απο την ουσία την απουσία . Και αυτό μας πνίγει και μας βουλιάζει και το ξέρουμε καλά.

9 σχόλια:

  1. Aννίτα,

    Παίρνω την πρωτοβουλία να το δημοσιεύσω στο facebook (εφ'οσον βλέπω ότι υπάρχει αυτή η επιλογή).
    Πες μου αν δεν το προτιμάς για κάποιον λόγο.

    Τα αρθρα σου είναι 'εθιστικά'!
    και βάλσαμο μαζί...

    Keep up the good work,

    Amelidon xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αννούλα μου!!! σε χιλιοευχαριστώ και μου δίνεις πολύ κουράγιο. Νιώθω τα λόγια σου πολύ τιμιτικά και με κάνουν λιγάκι να ντρέπομαι. Μαζί θα κάνουμε ακόμα πιο καλή δουλειά και περιμένω με αμέτρητη χαρά να μου στέλνεις με κάθε τρόπο και όπως θελεις την δική σου αναπνοή!
    Είναι η εποχή που μας φέρνει πιο κοντά για να ζεσταθούμε. Και τα πανιά φουσκώνουν με τον αέρα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α..ξέχασα ! Να το δημοσιεύσεις όπου θέλεις ! Ακόμα και στο Bacigham Palace αν και ξέρω πως δεν περνάς απο κει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έγινε συντροφισσα!

    Θα κάνω ότι μπορω,

    amelidon*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η φράση Δυστυχώς επτωχεύσαμεν αποτελεί μια ιστορική αναφορά που πιστώνεται στον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Στις επομενες εκλογές απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής με αποτέλεσμα να αυτοεξοριστεί στις Κάννες της Γαλλίας. Λίγο πριν πεθάνει, τέθηκε χωρίς την θέλησή του υποψήφιος στις αναπληρωματικές εκλογές στην επαρχία Βάλτου και εκλέχτηκε πανηγυρικά. Απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών στις Κάννες ....ποιος ειναι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ένα σου λέω ένα , δεν ξοφλησαμε ακόμα καθόλοθ! Τώρα αρχίζει το καζάνι να βράζει και θα δούμε μια τεράστια αλλαγή στην κοινωνία μας που θα μας οδηγήσει σε βαθειά βελτίωση και απεξάρτηση. Keep walking!
    Ξένια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο Quiz της ΜΑ.ΑΝ.THA συμπληρώνω ότι πανηγυρικά ζητοκραύγασε πολλαπλώς δυστυχώς επτοχεύσαμεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ευχαριστούμε..
    Νίκος Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η δημόσια ζωή μας είναι μια αλληλοεξοντωτική ζούγκλα:
    με το δόλο, με τη συκοφαντία, με τη δειλία, με την αδιαντροπιά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σα να μασάς ομίχλη.
    -Γιώργος Σεφέρης, 30 Μαΐου 1947, Αθήνα

    Μα.Αν.Θα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή