Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Κάτι πιο βαθύ που μας λερώνει

Ένα πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση. Το πολιτικό  μας κατεστημένο. Γνώριζε αλλά εψεύδετο.. Φύσει και θέσει δεν μπορούσε να μην γνωρίζει.Υπάρχουν λεφτά. Δαιμονολογίες για το κακό ΔΝΤ που στο δρόμο έγινε καλό. Διασφάλιση των συντάξεων και των μισθών με σαφέστατη στρατηγική ανάπτυξης σε ολοκαίνουργιο μοντέλο.Τα ακούγαμε. Πριν και μετά απο κάθε Σύνοδο. Ξέφυγε και φούσκωσε ο θυμός, ξεπεράστηκαν τα όρια αντοχής. Να εκτονωθούν. Να εγκλωβιστούν .Να ακυρωθούν οι αμφισβητήσεις. Καμία πρόταση. Καμία προοπτική. Καμιά συννενόηση. Όταν ήρθα είχες φύγει. Θα έρθεις μαζί μου ;μα δεν μου το είχες πει..Ματαιόδοξοι καινοτόμοι σε θλιβερή παράσταση. Καμία υπέρβαση. Ε τότε έστω μια τακτική! Ελιγμός.Και αν ο ελιγμός δεν πιάσει , που κάπου θα πιάσει, άλλος θα έρθει να μας σώσει. Ένα να αποφευχθεί...ένα να μην μας πιάσει..Η ρετσινιά. Πως χάσαμε ; όχι αυτή , αυτή την κουμαντάρουμε. Πως δεν είμαστε παλικάρια ; όχι όχι ούτε και αυτό , το κουμαντάρουμε, είναι οι συνθήκες δύσκολες, περίπλοκο το εθνικό οικονομικό πρόβλημα κανείς δεν θα το έφθανε καλύτερα θα λέμε..Άλλη είναι η ρετσινιά...αυτή που θα κολλήσει πάνω μας και δεν θα βγαίνει. Που θα μας καταλάβουν . Που θα δουν πως έχουμε σαπίσει  ως την ρίζα όλοι και θα μας το φωνάξουν.. Και αν μετρηθούν και οι φωνές... Που θα χάσουμε την κληρονομημένη μας βαρύγδουπη κενότητα , ρηχότητα και ανικανότητα και θα  μείνουμε γυμνοί. Χωρίς ιδεολογικό και πολιτικό ψύχουλο στα χνώτα μας , παρά μονάχα το κέρδος το προσωπικό, το φθαρτό , το ιδιοτελές και φτωχό. Που θα μας δούν όπως είμαστε πραγματικά, στις μικρούλικες διαστάσεις και στο χαμηλό μας μποί. Γι'αυτό κρυφθείτε!Τρεχάτε ποδαράκια μου! Κάντε ελιγμούς! Μάσκες άλλωστε πουλάνε στο παζάρι πολλές..Γιατί σας καταλάβαμε και σας κοιτάμε . Και σαν αρχίζουμε να κοιτάμε εμείς, κοιτάμε στα μάτια..όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί και για μας είναι κάτι πιο βαθύ που μας λερώνει ..μας παραφυλά, μας κυνηγά και μας φοβίζει και  θέλουμε να τελειώνουμε ...για να πιστέψουμε μετά πιο σωστά και πιο ολόκληρα . Απο την αρχή.

4 σχόλια:

  1. Είσαι μοναδική..
    Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρέχουν να κρυφτούν γιατι ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει πως τα πράγματα είναι πολυ πιο προδοτικα απο ότι πιστέψαμε απο την αρχή. Αν και είχαμε πια καταλάβει ότι βρωμάει απο το κεφάλι πολυ το ψάρι.απο το πολυ πρωί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νωπή εναλλακτική εντολή τώρα τώρα τώρα τους πήραμε χαμπάρι .Για ένα καλύτερο με,Λονδίνο ρε γαμωτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμείς, αυτός ο κακοποιημένος "Ελληνικός Λαος" , ο ανώνυμος λαός, όλοι εμείς , που πλέον ξεδιάντροπα μας φιμώνουν και μας θυμώνουν, που δεν θα διστάσουμε στιγμή να αναμετρηθούμε μαζί τους στο πεδίο του ήθους.

    Αυτοί, που δεν τους περισσεύει ούτε μια στάλα τσίπα, ντροπή ή αιδώς για τα ψέματα.


    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΠΩΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΧΤΙΚΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή