Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Σε θαυμαστή συμφωνία





     Oι ίδιες ακριβώς κουβέντες ( παράδειγμα ένας άντρας λέει στην γυναίκα του σ΄αγαπώ) μπορεί να είναι τυχαίες ή εξαίσιες, ανάλογα με τον τρόπο που προφέρονται. Και αυτός ο τρόπος εξαρτάται από το βάθος του χώρου απ΄όπου πηγάζουν.  Και με θαυμαστή συμφωνία θ΄αγγίξουν σ΄αυτόν που ακούει τον ίδιο χώρο. Έτσι εκείνος που ακούει μπορεί να διακρίνει τι αξίζουν αυτά τα λόγια. Αν έχει διαύγεια, δηλαδή αν είναι τυχερός.


 Φωτογραφία Andre Kertez Buenos Aires 1962-67

4 σχόλια:

  1. Δηλαδή, αν έχει εξασκήσει την ακοή της ψυχής του, να ακούει τους άλλους, όταν έχουν κάτι "δικό τους" να πουν.
    Τότε θα ζει κατα βούληση και όχι κατά τύχη.
    Καλημέρα Άνν.
    Ευχαριστώ για το πανέμορφο σχόλιό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από όλες τις αρετές του ανθρώπου, η διαύγεια είναι αυτή που με εκπλήσσει περισσότεο. Αρχίζω να καταλαβαίνω σιγά σιγά, πως δεν είναι τόσο έμφυτη, όσο διδακτέα. Σαν αυτή την ύλη που μας μεταφέρεται, υπογείως αλλά και εναιρίως, από τα γεννοφάσκια μας. Αλλά στα πρώτα μας βήματα. Και μετά ν΄αλλάξουμε, να ψάξουμε και να την βρούμε μπορούμε, αλλά με μεγαλύτερη δυσκολία.
    Και εγώ σ΄ευχαριστώ Επίκουρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να εξασκούμε παράλληλα και την καθαρότητα της λογικής, για την τήρηση των ισορροπιών.
    Καλημέρα, από ψυχής,
    Γιούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελευταία... συλλογιέμαι όλες τις γυναίκες που φυλακίστηκαν σε έναν γάμο από συμφέρον σε χρήματα ή από σωματική, ανάγκη. Αλλά καμία τους, πλέον, δεν παραδέχεται πόσο μεγάλο λάθος, κάνανε. Τις σκέφτομαι ραγισμένες και δυστυχισμένες, και πονάω. Η φράση: σ' αγαπώ, σπάνια ακούγεται, εγώ θα πω, ακόμη και μέσα στην οικογένεια. Και τι σόϊ ανθρώπους θα βγάλει κανείς, οπότε, στην κοινωνία? Χτες από το πέρασμα μου σε μια λαική, όχι δικής μου περιοχής, πήρε το αυτί μου, μια συζήτηση για μια οικογένεια όπου τα παιδιά είχαν ψυχολογικά προβλήματα. Σπουδαία αυτή η πιπίλα! Εκεί που λείπει η αγάπη, δικαιολογούνται πως φταίνε τα ψυχολογικά, προβλήματα, τρομάρα τους. Καλό βράδυ, Αν Λου. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή