Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Γιατί ;


6 σχόλια:

  1. Γιατί δεν υπάρχει κανείς ακόμα για να ορίσει αυτό το ανώτατο όριο αυτού του ανώτατου μισθού. Γιατί δεν υπάρχει ο τρόπος να βρεθεί αυτό το πλαίσιο της δικαιοσύνης. Γιατί τα πολιτικά σκηνικά κινούνται κάτω από την μπότα των τραπεζιτικών προσδοκιών και πορειών και γιατί ο άνθρωπος και οι ανάγκες του , είναι απλά μοχλουδάκια κοινωνικής συμπίεσης και αποσυμπίεσης.
    ΣΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί τα πάντα δεν αποτιμώνται σε χρήμα. Γιατί για κάποιες υπηρεσίες καμία αμοιβή δεν είναι ποτέ αρκετή και πρέπει να διαφυλαχθεί και η άυλη αξία τους και το φιλότιμο, που παρακινεί την παροχή τους. Πώς εξαργυρώνεται η προσφορά του καλού δασκάλου, που σμιλεύει την ψυχή ενός παιδιού και καθορίζει τη μελλοντική του πορεία; Πόσα θα δίναμε στο γιατρό, που ακόμη και αν η ίαση δεν είναι εφικτή, στέκει πλάι στον ασθενή του, ίσα για να του κρατήσει το χέρι;
    Γιούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή συναναγνώστρια Γιούλη, σωστά τα λες, όμως ξεχνάς νομίζω πως δεν ζούμε μονάχα σε μια ζωή που αμοιβονται δίκαια οι προσφορες και τα λειτουργήματα. Ετσι δεν υπάρχει μεν αμοιβή για τον γιατρό που έκανε σωστά και υπευθυνα την δουλειά του, ή για τον ευσυνειδητο δ´ασκαλο, θα έπρεπε όμως να υπάρχει ενα όριο στα bonus των golden boys και ολων των συγγενών προμηθοεπαγγελμάτων. Τελικά αυτό δεν ξέρω αν διορθώνεται ακριβώς περιορίζοντας τον αν´ωτατο μισθό,´οσο μη μειώνοντας τον κατώτερο. Βλέπεις αυτά τα μεγέθη τις περισσότερες φορές είναι αντιτρόφως ανάλογα. Όσο για την ικανοποίηση των ευσυνέδητων , ας ξεκινήσουμε θα.πρότεινα απο την διαρκή και συνεπή αποκατάσταση του κύρους τους. Το εχουν σαφώς ανάγκη
    Πετρος Κυριακίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω γιατί δεν υπάρχει όριο ανώτερου μισθού. Τι θα γίνει με τον κατώτερο όμως? αυτός θα καταιβαίνει ανεξέλεγκτα? Πόιος το ορίζει? η αξιοπρέπεια , σε σχέση με το κόστος διαβίωσης , πρέπει να πάνε περίπατο?
    Ξένια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Κυριακίδη, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω μαζί σας, στην ουσία του πράγματος. Είναι άλλο θέμα αν κάποια επαγγέλματα υπάρχουν, είναι παρασιτικά και κατ' ευφημισμόν αποκαλούνται golden και άλλο το πώς αμοίβονται και γιατί. Η άποψή μου είναι πως η "ανάγκη" ύπαρξής τους είναι ένα θέμα που δε σχετίζεται με το μισθό, όσο με το σύστημα αναπαραγωγής τους.
    Γιούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην σκέψη μας ως προς την απάντηση αυτού του γιατί, θα ήθελα να προσθέσω δυό παράγοντες. Κατά την γνώμη μου, το πολιτικό σύστημα πρέπει στην ουσία να επανεξεταστεί παγκοσμίως γιατί προφανώς πολλά πράγματα δεν πήγανε καλά για να οδηγηθούμε σε αυτές τις εκατόμβες των δεκάδων χιλιάδων θυμάτων. Άλλο όμως αυτό και άλλο να περιοριζουμε την υπευθυνότητα και τον ενθουσιασμό. Στις μέρες που ζούμε αν κάποιοι άνθρωποι δεν δούλευαν αντλώντας δύναμη από το ψυχικό τους απόθεμα , τα θύματα θα ήταν πολύ περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή