Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Η βαθειά μας φτώχεια



To ωραίο είναι η ενότητα μέσα από την πολλαπλότητα.










   


 Ο Βασίλης Καραποστόλης γεννήθηκε στην Aθήνα το 1951. Eίναι καθηγητής Πολιτισμού και Eπικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Aθηνών. Έχει δημοσιεύσει μελέτες και δοκίμια για τα ήθη στο σύγχρονο κόσμο, την κοινωνική συμβίωση, την ηπιότητα και τη βία στη γλώσσα κ.ά. Tελευταία βιβλία του: Προς το Παρόν - κείμενα για τα σύγχρονα ήθη, εκδόσεις «Πλέθρον», Xειροποίητη Πόλη - η Aθήνα ανάμεσα στο ναι και το όχι, εκδόσεις «Aλεξάνδρεια». Το Πρώτο 'Αγγιγμα είναι το πρώτο του μυθιστόρημα, από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη.  Ένα ιδιαίτερα σημαντικό βιβλίο του, το οποίο συνιστώ ανεπιφύλαχτα σε όλους είναι το ''Διχασμός και εξιλέωση, περί πολιτικής ηθικής των Ελλήνων '' εκδόσεις Πατάκη.


ΥΓ ΄ Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα , από αυτά που μας λέει Ο Κος Καραποστόλης, όταν σκεφθούμε εκτός από την τέχνη, την δημοσιογραφία, την αρχιτεκτονική, την φιλοσοφία, την ερευνιτική πλέυρά της επιστήμης ? Τηρουμένωνν των αναλογιών , σε σχέση με την τέχνη, φυσικά. Kαι αυτό το εσωτερικό μας σκόρπισμα είναι νομίζω η βαθύτερη μας φτώχεια.

3 σχόλια:

  1. Η σελίδα σου Αννίτα μου ,είναι για όλους εμάς μια αστείρευτη πηγή ζωής, έμπνευσης , αξιοπρέπειας και αντοχής.

    Ξένια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, συνδέθηκε η ύπαρξή μας με το περιεχόμενο της τσέπης μας. Στο άδειασμα της τσέπης αδειάζουμε ως άνθρωποι και η ανασύνταξή μας διέρχεται από διαδικασίες, λιγότερο εσωτερικές και περισσότερο κοινωνικές, που στο πλαίσιο της γενικότερης σύγχυσης, είναι σκόρπιες, αίολες και αβέβαιες. Σαθρά θεμέλια, σαθρά οικοδομήματα, νόθα όνειρα, αβέβαιο μέλλον. Δυστυχώς κάποιοι δεν το αντέχουν. Βαθύτερη φτώχεια, όπως το λες.
    Γιούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαι η βαθειά μας μελαγχολία , μάλλον...
    Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή