Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Το καραβάκι χαμηλώνει ταχύτητα


Αγαπημένοι μου φίλοι,

Το καραβάκι θα χαμηλώσει ταχύτητα . Τώρα  δα που φθάνει στο καλοκαιρινό του γυαλό , θα βγει στο καρνάγιο να ελένγξει τα ύφαλα του. Βλέπετε το ταξίδι του βασίζεται στα βιώματα του , και τον χειμώνα που πέρασε του πέσανε πολλά και ήταν βαθιά και πρωτόγνωρα τα νερά. Φαντάζομαι θα συμφωνείτε αρκετά σε αυτό.
Θέλει χρόνο λιγάκι να πάρει δυνάμεις , να τα κοιτάξει από λιγάκι πιο μακριά  και πιο καλά να τα συνειδητοποιήσει.
Σας αφήνει με μια μικρή θλίψη και μελαγχολία , από αυτές που χαίρεται απεριόριστα όποτε τις νιώθει, γιατί ξέρει πια πολύ καλά πως με γρήγορα βήματα του ανοίγουν και άλλους δρόμους σκέψης και δημιουργίας.
Το καραβάκι δεν θα σταματήσει τελείως. Θα ανοίξει την μαίστρα του και θα ταξιδεύει περιπατητικά και κόστα κόστα. Που και που κάτι θα γράφει. Μέχρι που θα ξαναβγεί στα βαθιά.
Καλή μας αντάμωση

Αυτοσχέδιο καράβι του Βασίλη

10 σχόλια:

  1. Θα σε περιμένω, όποτε θέλεις να ξαναγυρίσεις καραβάκι μου..
    Βάλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι πήρες εσύ Αννούλα απο αυτό το ταξ´ιδι, πάντως εγώ και δεν νομίζω να είμαι μόνος μου, πήρα παρα πολλά. Υπήρξαν κείμενα που με στήριξαν όταν δεν άντεχα και άλλα που με προβλημάτισαν για ´´μπετόν αρμέ´´ όπως σου αρέσει να λες νοοτροπίες. Υπήρξςν κείμενα πρωτοπόρα σε σκεψη και ´αλλα πρωτοπόρα για ταξιδίαρες ψυχές. Πανω από όλα όμως ήταν μια παλικαρίσια προσπάθεια και μάλιστα σε μια εποχή που ολο και περισσότεροι είναι αυτοί που σιωπούν. Θυμάμαι όταν πληροφορήθηκα τι κάνεις, ειπα μέσα μου τι πάει να κάνει τώρα. Καταξιωμένη , επιτυχημένη που ξανοιγεται..σε αυτές τις παρεξηγησιάρες εποχές. Συντομα , κατάλαβα . Και δεν είναι μόνο που κατάλαβα , αλλά παραδειγματίστηκα ακόμα περισσότερο. Γιατί πέτρα που κυλά δεν χορταριάζει. Το ότι σε περιμενουμε είναι το αυτονόητο. Το πόσο σε περιμένουμε, μόνο επειδή είσαι εσύ , ελπίζω να το καταλαβαίνεις. Σε φιλώ
    Ο φίλος σου ΝΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίζοντας πως το ταξίδι και αυτό δεν θα είναι παρά μια ανάπαυλα που διακιούσαι και με το παραπάνω , σε χαιρετώ . Ήταν μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά αυτή η σελίδα, ένα μέρος που επιτέλους δεν έκανε η φωνή σου αντίλαλο. Θα μου λείψεις πολύ.
    Ξένια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξεκινώ απο την φράση της Ξένιας, μια γωνιά που δεν έκανε η φωνή μας αντίλαλο. Αλήθεια είναι αυτό. Σε μια εποχή με αχαρτογράφητα βαθειά νερά όπου , όπου και να στραφεις ακούς ρηχές φωνές, είχαμε μια γωνιά και την σκέψη μας να ξεδιπλώσουμε και να ηρεμήσουμε και να δούμε οπτικές μέχρι εκείνη την στιγμή, άγνωστες. Η επισκεψιμότητα της σελίδας σου, ένα νούμερο, πολύ μεγάλο για σελίδα ενος και μόνου συντάκτη δείχνει και την ανακούφιση μας εδω, εδώ που ηφωνή δεν κάνει αντιλαλο, για να χαθεί ´απρακτη. Αννίτα μου, να ξεκουραστεις, οπως μπορέσεις να τα δεις απο πιο μακριά όπως λες, να σκεφτεις ξανά και ξανά στους περιπατους σου και ναμας ξαναγυρίσεις. Έιτε το πιστευέις ειτε όχι , απο οσο νομιζω ´οχι, η έλλειψη σου δεν θα μπορέσουμε να την συνηθισουμε ποιός ξεχνά το ολόγιμο φεγγάρι, εγ´ω ακόμα δεν ´εχω ξεχάσει την κουκίδα, και κάθε μέρα την ψάχνω, και να μας ξαν´ερθεις όμως κοριτσιμου...και γρήγορα, γιατι σε χρειαζόμαστε.
    Mιχάληε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τσπεινό μου καραβάκι ανθίζεις στην έρημο, κυρίως εξαιτίας της ταπεινότητας σου
    Δημήτρης Ξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περιμένουμε.....
    Γιώργος Καρτάλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας αξιζει μια χρυσή ανάπαυλα. Βάλατε στην προσπάθεια σας , ολη σας την δύναμη και την όρεξη και για αυτό και χαραξατε μια τόσο πετυχημένη πορεία που συμπαρέσειρε μαζί της και τις δικές μας τις σκέψεις και μερικές φορές και τα αγχη. Δεν λειψατε ποτέ. Με λαχτάρα , άνοιγα την σελίδα σας σιγουρος τως αν όχι , σήμερα ´ισως αύριο ´η μεθαυριο, μια ομορφη σκέψη θα με περίμενε. Ήταν μια ´ομορφη αναμονή. ..οταν χθες ειδα την ανακοίνωση της απουσίας , ενιωσα μια απογοήτευση και δεν ηθελα να σας αποχαιρετήσω. Μαλλλον ´ηταν λάθος , η αντίδραση μου. Βλέπετε μια μητρική φιγούρα , παντα σε ολες τις ηλικίες την εχουμε ανάγκη. Τελος παντων μας υποσχεθήκατε ´οτι θα επανελθετε. Σας πιτεύουμε και σας αναμένουμε.
    Φανατικός σας!
    Γίωργος Γίαννα αιχμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο κάθε μέρα μας, θα λείπει η πέννα σου. Το κάθε μέρα μας θα συντροφεύουν οι σκέψεις σου. Να είσαι καλά, να περνάς καλά και το πλήρωμα θα είναι εδώ να σε περιμένει. Σ' ευχαριστούμε για τις απίθανες διαδρομές.
    Πολλά πολλά φιλιά,
    Γιούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή