Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Μεταμορφώσεις


6 σχόλια:

  1. Η καταγωγή είναι ο σκοπός...
    ???
    Γιούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωινή μου Γιούλη, καλημέρα. Η καταγωγή είναι ο σκοπός...Και λίγο πιο πριν'' γεννηθήκαμε θλιμμένοι''. Η καταγωγή μας είναι η θλίψη λοιπόν. Η συνειδητοποίηση της καταγωγής μας ,η αφετηρία της μεγάλης διαδρομής της αυτογνωσίας. Γιατί είναι σημαντική η αυτογνωσία? Γιατί η αυτογνωσία είναι ο τρόπος για να φθάσουμε στην καταγωγή μας, μιας και μας δείχνει τον τρόπο να φθάσουμε και να αναλλύσουμε και να ερμηνευσουμε και να τακτοποιήσουμε και να ηρεμήσουμε την καταγωγή μας. Μαζί με τον θάνατο, μας λεέι η τρεμμάμμενη φωνή η Τσαλίκόγλου , έχοντας δηλαδή αποδεχθεί πως είμαστε φθαρτοί, και όχι παντοδύναμοι με μεγαλειώδη εαυτό αναζητούμε το τρόπο συμφιλιομένοι με την μοίρα μας , να πορευθούμε και να αναζητήσουμε τον τρόπο να είμαστε ευτυχισμένοι, με ό,τι έχουμε και με αυτό που θα αποκτήσουμει. Τριγυρνωντας εδώ και εκεί συναντώ μονάχα ανθρώπους που θέλουν γρήγορα να επανέλθουν στην χαρά, έτσι ανέξοδα . Να βάλουμε όλα τα σκουπιδακια κάτω από το χαλάκι, ε αυτό δεν γίνεται. Η καταγωγή , είναι εκεί, Το αίμα τραβάει έλεγε η γιαγιά μου, μιλάει ήθελε να μου πει. Δεν ξεπερνιεται τίποτα αν δεν το κατανοήσουμε σε ειλικρινή βάση αναστοχασμού. Κια δεν έχουμε σωστή αναστοχαστική θέση, αν δεν είμαστε έτοιμοι. Σαν έτοιμος από παλιά...Θα επανέλθω και εγώ εδώ με κείμενο καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το περιμένω με ανυπομονησία! Όπως αντελήφθης, το blog είναι το πρώτο μου πρωινό ανάγνωσμα. Εκπέμπει θετική ενέργεια. Καλή ημέρα να έχουμε.
      Φιλιά,
      Γιούλη

      Διαγραφή
  3. Τι σπουδαίο να κατανοήσεις και να μηνφοβηθεις την θλίψη που η γνώση θα φέρει....τι ομορφο και πόσο σπουδάιο να δίνεις το χέρι σου στην αληθινή σου φύση , να καμαρώνεις για αυτά που έχεις και οχι γιααυτά που δεν έχεις και να χτιζεις οχι στην άμμο αλλά σε στέρεο έδαφος . Να τον πάρουμε αυτό το δρόμο , και κάπου με ήλιο θα μας βγάλει.πως γίνεται όμως η εθνική συμφιλίωση?
    Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο σου για όλα αυτά που μας φέρνεις και για το ακούραστο μεράκι σου.
    Σταύρος- Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία μα πολύ ωραία αγαπητή μου, ενα μεγάλο ευχαριστώ για την τρεμμάμενη φωνή της Τσαλίκογλου και τις αιφνίδιες ενέσεις για διάθεση αναστοχασμού που προσφέρεις.Για τα υπόλοιπα; Ολα ενα μεγάλο ταξίδι, η μελαγχολία της αφετηρίας και η θλίψη της άφιξης, ειναι εδώ οι σημαντικές λεπτομέρειες της ζωής...Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή