Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Σκυλίσια καρδιά

      




  
      Ζουν μια σύντομη ζωή, το πολύ καμιά δεκαπενταριά χρόνια. Αφοσιώνονται. Γεμίζουν θλίψη όταν φεύγουμε. Περιμένουν από το πρώτο λεπτό να επιστρέψουμε πάλι. 
        Μας ακούνε προσηλωμένα να μιλάμε στην ακαταλαβίστικη ανθρώπινη λαλιά μας. Είναι εκεί, δίπλα μας όσο εμείς είμαστε εκεί, όσο στεκόμαστε, πίνουμε, μιλάμε, γελάμε. Γεμίζουν κενά του χρόνου, της εποχής, της ηλικίας. Κοιτούν ήρεμα, αθόρυβα, αφοσιωμένα με τα μεγάλα, υγρά μάτια τους. 
    Χαίρονται τις χαρές μας. Λυπούνται τις λύπες μας. Μοιράζονται τις σιωπές μας. Ανεβοκατεβάζουν το υγρό βλέμμα τους, ψάχνοντας το μπιπ-μπιπ του ραδιοφώνου, του υπολογιστή, της τηλεόρασης, σαν την πιο ακριβή μετάφραση του τακ-τακ της δικής μας καρδιάς.  Σβήνουν τη βαριά κουβέντα, τη φωνή στα μεγάλα βάθη και πλάτη της σκυλίσιας καρδιάς. Συγκρατούν τους πόνους να μη μετατραπούν σε μίσος. Θα μπορούσαν, έχουν τη δύναμη. Δεν το επιλέγουν. Μας θέλουν κοντά τους όταν αρρωστήσουν. Ακόμα κι αν ηττηθούν από την αρρώστια, τους αρκεί να είμαστε δίπλα τους. Πεθαίνουν στα χέρια μας. 
     Ζουν ανάμεσα μας δίνοντας μας τη μοναδικά απλή ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.  
Παρ' όλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι ασυγκίνητοι.

Στον Spike, τον καλύτερο μου φίλο

4 σχόλια:

  1. Λατρεμένα ευλογημένα πλάσματα. Δεν έχω λόγια για το γραπτό σου. Συμμερίζομαι απόλυτα τα αισθήματά σου. Τα ζούμε με τον δικό μας στο σπίτι εδώ και χρόνια. Οι άνθρωποι είναι νοσηροί, άρρωστοι, πειραγμένοι.
    Εύχομαι να είναι ο φίλος σου ανταύγεια ζωής!
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.youtube.com/watch?v=hEMVX0nqS6g
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λείπω, λείπεις, λείπει..
    Πρόσφατα ένα ζωντανό έσβησε στα χέρια μιας κόρης, μαζί τρανέψαν. Όσο κι αν το πάλεψε η δεκαεξάχρονη να το κρατήσει στη ζωή, δεν τα κατάφερε. Ο πατέρας της έμαθε τα άσχημα νέα αρκετά αργότερα και δεν του επιτράπηκε να πει κάτι για να το μαλακώσει, το κορίτσι δεν ήθελε. Ο αποχαιρετισμός ήδη είχε γίνει. Τα αντικείμενα του σκύλου φύγαν μαζί μ' αυτόν. Ο γονιός και το κορίτσι κάποια στιγμή ξεφύλλισαν ένα φωτογραφικό άλμπουμ κι αγκαλιάστηκαν μπρος στις μνήμες των τριών τους και στη συναισθηματική φόρτιση της στιγμής. Δεν αντάλλαξαν κουβέντα, μια επιμνημόσυνη δέηση είχε μόλις τελεστεί.
    Γιούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω λίγες μέρες που παρέλαβα το βιβλίο σου. Εύχομαι τα καλυτερότερα για το τρίτο βαρκάκι σου που μόλις μπάρκαρε. Τα 'παμε αυτά, αγαπάμε Αννίτα πολύ, εντός, εκτός και επί τα αυτά!
      https://www.youtube.com/watch?v=dMeDgrD4yXQ

      Διαγραφή