Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

To δύσκολο



Όπως και αν έρθουν τα πράγματα
όσο αντίξοοες κι αν είναι οι συνθήκες
πάντα μπορεί κανείς να ερωτεύεται.
Το δύσκολο είναι ν΄αγαπάς.




Τίτος Πάτρίκιος το ποίημα  '' Το δύσκολο'' από την ποιητική του συλλογή '' Συγκατοίκηση με το παρόν'' εκδ. Κέδρος


Στην φωτογραφία  η Margarita Terekhova  στην ταινία Καθρέφτης του Tarkovsky

5 σχόλια:

  1. Είναι σπουδαίο αυτό που κάνεις. Και δεν είναι σπουδαίο μονάχα γιατί εσύ είσαι αυτό που είσαι, αλλά γιατί στο παραθυράκι σου αυτό , μας αφήνεις μπόλικο φαγητό. Για την σκέψη μας, ταιριασμένο έτσι κάθε φορα που είναι ταυτόχρονα και φαγητό και για άλλες αισθήσεις.
    Για την αγάπη που ξεχνούμε σήμερα λοιπόν, και που αν καταφέρουμε να την δεχθούμε θα απογειωθούμε. Όχι μονάχα τον έρωτα που όταν σβήνει αρχίζεις και νιώθεις γιασεμί απότιστο. Αυτή την αγάπη την παντοτινή και την αγνή. 'Αντε βου να τα καταφέρουμε!
    Καλό μας απογαλακτισμό όμως πρώτα, από τα πρώτερα.
    Ξένια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ομορφιά κρύβεται και στα εύκολα και στα δύσκολα. Όλα έχουν την αξία τους, όταν ψάχνεις την ουσία, ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες. N' est-ce pas?

    Μία τεράστια "καλημέρα" και ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για το ευχάριστο ξάφνιασμα. Πολυαγαπημένος ο αιώνια ερωτευμένος Τίτος Πατρίκιος!!!
    Γιούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί τα μπερδεύουμε , αλλο ο έρωτας, ωραίος ισχυρός βασιλιάς στις καρδιές μας καλά κρατά και τώρα, αυτός και άλλο η αγάπη η βαθειά και η δύναμη της. Γιατί αυτή για να την ακολουθήσεις θέλει να είσαι αντάρτης ατρόμητος στης ζωής τα ψηλά βουνά!
    Ωραίο!
    Τις Καλημέρες μου
    Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στάδιο της αγάπης δεν είναι ο έρωτας?
    ΝΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αγάπη προυποθέτει να παραδέχονται και τα δύο πρόσωπα, πως αγαπήθηκαν, κι όχι το ένα να κοροιδεύει, ώστε να αφαιμάζει προσοχή, για να μην αισθάνεται, μοναξιά: οποία αλλαζονεία και εγωισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή