Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Θα μας πατήσετε κιόλας Kε Υπουργέ ;

Επιτέλους ! Καιρό είχαμε να το ζήσουμε. Ομαδική πτώση από τα σύννεφα.
Κουλούρια, ανεκδοτάκια, παλιές φωτό. Ο  Κίμωνας ο αγαπημένος των μεσημεριανών εκπομπών παντού! Λόγια , δηλώσεις, βουρκωμένα μάτια , αναστατωμένο πικραμμένο βλέμμα. Συντροφική μαχαιριά ήταν παιδιά...
΄Ενα δίπλωμα ληγμένο, μια ασφάλεια ληγμένη, μια παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, μία άρνηση για έλεγχο, ένας τραυματισμός ειδικού φρουρού.
Έλεγχος ; Ποίοι είναι αυτοί που πήγαν να τον ελέγξουν , αυτά τα ανθρωπάκια των 500 ευρώ ;
'' Ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε ; ''
'' Εγώ είμια ο Ο ''
Ομαδική πτώση από τα σύννεφα! Λέγονται τέτοια πράγματα ; Είναι δυνατόν;
Ποτέ , ποτέ , ποτέ!
Είδατε ποτέ κανένα μας να προσπαθεί να σβήσει κλήση ; να περνά με κόκκινο ; να παραβιάζει τον δακτύλιο; να σταθμεύει παρανόμως, να καταλαμβάνει θέσεις αναπήρων, να πατάει συνανθρώπους του στο δρόμο και να τους αφήνει αβοήθητους ; να λαδώνει για να πάρει  δίπλωμα ; μακριά η αλυσίδα , ας μην τα γράψουμε όλα.
Ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε ;
Εγώ είμαι αυτός που ψήφισε τον Κουλούρη και αν όχι τον ίδιο ,τον διπλανό του.
Εγώ είμαι αυτός που στήριξα εκτρώματα και τηλεθεάσεις.
Μήπως δεν έχετε δει άλλους υπουργούς, βουλευτές, παρατρεχάμενους δημοσιογράφους και υστερικές περσόνες της τηλεόρασης να απαιτούν να εξυπηρετηθούν πρώτοι από όλους σ΄ένα εστιατόριο ;
Ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε ;
Εγώ είμαι αυτός που κατα βάθος με βρήκα λίγο στο πρόσωπο του και φωνάζω τώρα για να φοβηθώ εγώ ο ίδιος  και  να μην φανερωθώ.
Σύμφωνοι δεν πατάμε όλοι απο έναν ειδικό φρουρό , γιατί τόλμησε να ζητήσει το δίπλωμα και την ασφάλεια μας.
Είμαστε όμως αυτοί που επιτρέψαμε χρόνια τώρα την παραγραφή και την σκανδαλώδη βουλευτική ασυλία. Τόσο πολύ την επιτρέψαμε , που την συνηθίσαμε και έγινε τώρα το δεύτερο πετσί μας. Γεννήσαμε τέρατα.
Θα μας πατήσετε κιόλας Κε Υπουργέ;
Γιατί όχι ε ; Ανθρωπάκια είμαστε, αν είχαμε κάποια αξία για σας, θα το είχαμε καταλάβει κατά την διάρκεια της θητείας σας. Αξία, όμως όχι εκλογική δύναμη.
Και το ξέρουμε , πως δεν έχουμε καμία σοβαρή αξία για σας Εδώ δεν είμαστε ούτε οι ίδιοι σίγουροι για την αξία μας. Για σας .είμαστε αόρατοι , και εμείς και τα παιδιά μας και οι ειδικοί φρουροί μας. Ζήτημα αν είμαστε ορατοί σε μας τους ίδιους.
Γι αυτό, μέχρι με σιγουριά να μας δούμε,  ο τελευταίος που πέφτει απο τα σύννεφα , ας κλείσει την πόρτα , παρακαλώ.

10 σχόλια:

  1. Λοιπόν, εγώ νομίζω ότι το έκανε για να αποσπάσει δημοσιότητα. Λίγα λεπτά; Λίγα λεπτά, ας είναι! Τα είπε αυτά τα πικρόχολα, που ήθελε από καιρό να πει, αλλά δεν είχε βήμα. Εξάλλου, πώς άλλως να ερμηνεύσεις αυτήν την τηλεοπτική ετοιμότητα, ζωγραφισμένη στο μάτι, με το ρίμελ στο κάτω βλέφαρο;;
    Γιούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ομαδικό πέταγμα στα σύννεφα και η ομαδική πτώση απο τα σύννεφα στο κενό , ψυχολογία της μάζας δεν λέγεται? Άκρως επικίνδυνο και άκρως ανώριμη κατάσταση που έχει εμφανισθεί σε διάφορες μορφές σε διάφορες ιστορικές περιόδους αλλά και όχι στις ανεπτυγμένες κοινωνίες. Μια αρχή ενδοσκόπησης καλό κάνει, κακό δεν κάνει...άλλωστε μάλλον είναι μονόδρομος....η ενδοσκόπηση.
    Με εκτίμηση
    Χρήστος Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λες κάποτε να αξιωθούμε πολιτικούς με αξιοπρέπεια, σθένος και ευπρέπεια , λες?
    Λες να βρούμε την αξιοπρέπεια μας και εμείς και την αξία μας? Λες να π'αρουμε σοβαρά την ζωή μας στα χέρια μας? Λες...λες...λες...λες....
    Φτου Ξελεφτερία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aμέ και βέβαια θα σας πατήσω!!!
    Νίκος Φταίχτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να δούμε τα παθήματα θα γίνουνε μαθήματα....σου παει πάντως και αυτο το ύφος
    Δημήτρης Ξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσοι εκτρεύσατε αυτά τα τέρατα να πάτε να τα γεροκομήσετε, όσοι επίσης περιμένατε σε κάποιο εστιατόριο κάποια περσόνα να σας πάρει τη σειρά μη ξανα πάτε στο ίδιο μαγαζί και όσοι από εσάς προσπαθήσατε να διαγράψετε μια κλίση χωρίς κάποιο πολιτικό μέσο, βρείτε ένα μπάτσο να σας ξελασπώσει...γενικούρες,αοριστίες και νοοτροπίες του "μαζί τα φάγαμε" στο καναπέ του σπιτιού σας θα σας καθηλώσουν παρέα με τους φίλους σας απο το φέις μπούκ και κάνοντας ζάπινγκ στα blogs αφού η τηλεόραση είναι πια "πασέ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αλήθεια πονάει το ξέρω. Όσοι νομίζουν πως χωρίς αυτοκριτική , μπορούν να προχωρήσουν, αυτοί είναι που κάνουν , ότι με την ανωνυμία σας περιγράψατε .Μπορεί μαζί να μην τα φάγαμε , αλλά παρόλα αυτά το ότι επιτρέψαμε να τα φάνε , έχει μεγάλη ευθύνη. Στο επόμενο βήμα ή προχωράμε ώριμα ή αναπαράγουμε τα ίδια και τα ίδια με άλλα χρώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα περί αλήθειας,ωριμότητας και αυτοκριτικής να τα πούμε και σε κανα εργαζόμενο της Χαλυβουργίας...alter και δε ξέρω και εγώ σε πόσες άλλες δουλειές ο κόσμος νοιώθει το μεσαίωνα στο πετσί του.

    καλύτερα το επόμενο βήμα να είναι ο δρόμος...

    Υ.Γ. χωρίς καμιά κακή διάθεση
    Υ.Γ2 Ο λυρισμός στη γραφή είναι κάτι ωραίο όταν αυτός αφορά ποιήματα και νουβέλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το επόμενο βήμα βεβαίως και θα μπορούσε να είναι ο δρόμος. Για να είναι όμως δρόμος που να έχει την δική του ιστορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και να γοητεύεται ( δεν θα πω το αναμενόμενο απο ποιήματα και νουβέλες- μα που τις θυμηθηκατε τις νουβέλες ;- μιας και η ποίηση σε ολες τις μορφές της συνόδευσε πάντα όλες τις επαναστάσεις που σεβάστηκαν τον ευατό τους) απο σκέψεις και νέες ιδέες σχετικά με νέους τρόπους παραγωγής και νέες θέσεις εργασίας. Επιτρέψτε μου δυστυχώς να αμφισβητώ την ύπαρξη νέων ιδεών. αυτή τη στιγμή στο χώρο της αριστεράς...Δυστυχώς! Απαιτείται χρόνος και αυτοπροσδιορισμός για τις νέες θέσεις και ιδέες , όχι ετεροπροσδιορισμός...δεν γίνονται οι αστοχίες του ενός συστήματος λόγος ύπαρξης του άλλου...δεν φτάνει αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μόνο που ακόμα υπάρχει στο μυαλό σου πολιτικός διαχωρισμός "αριστερά", "δεξιά", "κέντρο"...Όπως και να έχει τώρα δεν είναι καιρός για παραγωγή νέων ιδεών αλλά για δράση, δε χρειάζονται νέες ιδέες για να λειτουργήσει το κοινωνικό μοντέλο...ανθρωπιά χρειάζεται

      Διαγραφή