Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Καλά πετάγματα στους κόντρα καιρούς!


Αποχαιρετώντας μια χρονιά, ας κρατήσουμε τον πλούτο της μνήμης και της γνώσης που άφησε μέσα μας και ας γίνει αυτό δύναμη στην φωνή μας , στην αγνή αναπνοή μας ,για να καλέσουμε τα νέα πουλιά .Τις νέες σκέψεις, τις νέες προσδοκίες, τις νέες ελπίδες. Και ας κοιτάξουμε στα μάτια τους αγαπημένους μας, κάτι που δεν είχαμε προσέξει , τώρα να βρούμε. Και ας προχωρήσουμε στο κάλεσμα του δύσκολου 2012, λίγο πιο σοφοί, λίγο πιο ώριμοι, λίγο πιο αποφασισμένοι, και ας αγαπηθούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
Εύχομαι ολόψυχα σε όλους μας, μια όμορφη πρωτοχρονιά και μια καλοτάξιδη νέα χρονιά . Καλά πετάγματα στους κόντρα καιρούς!

7 σχόλια:

  1. Καλή μας χρονιά γλυκειά μου κοπέλα , καλή μου φίλη.
    Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πετάγματα στους κόντρα καιρούς θέλουν δυνατά φτερά. Άλλωτε έχουμε και άλλωτε δεν έχουμε . Θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους δρόμους και τους ουρανούς που μας άνοιξες, έτσι απλά ,ανεπάισθητα και ειρηνικά, όπως ακριβώς πατάει μια γάτα, γιατί μιλάς στις ψυχές μας και μιλάς πολύ βαθειά.Γιατί είσαι Αννιώ βαθύς άνθρωπος, μια βαθυστόχαστη με πλούσιο συναίσθημα και λογοτεχνική πένα, μοναδική γυναίκα. Ένας τόσο σπάνιος συνδιασμός. πολύ σπάνιος και πολύ δυσεύρετος. Και σε ευχαριστούμε για όλα αυτά, για όλα αυτά που δεν ξεχνάς και για όλα τα άλλα που μας έδειξες. Σ'ευχαριστώ πολύ Αννίτα μου και σου εύχομαι να συνεχίσεις πάντα έτσι να λάμπεις, έτσι να γεννάς, έτσι να γοητεύεις και έτσι να μας σκλαβώνεις.
    Καλή μας χρονιά, καλά μας πετάγματα
    Με όλη μου την αγάπη
    Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα απο τα δώρα που μας έδωσες , είναι που μας έμαθες να εκτειθόμαστε. Να μιλάμε για ότι έχουμε και να μην κρυβόματε σαν στρουθοκάμηλοι μέσα στα απόβλητα μας. Να μην τρέμουμε να πούμε θα σας δείξω τα λάθη μου για να μάθω απο αυτά , και να στεκόμαστε με το ανάλογο δεος στην λύπη και την απογοήτευσή μας. Αυτές που μοιράστηκες μαζί μας , δεν είναι σκέψεις , είναι μαθήματα ζωής μεγάλα και συμφωνώ απόλυτα με τον Ορφέα σπάνια και δυσεύρετα. Τυχεροί που τα είδαμε όλα αυτά!
    Καλή χρονιά , καλά πετάγματα πουλί μου!!
    Σταύρος Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μαγεία αυτού του κομματιού που διάλεξες είναι η βραχνάδα ρης φωνής,, το χάδι στα μαλλιά του Tom στο τέλος και η αλήθεια του που τρυπάει και ξυρλιζει. Λέξεις που μας έμαθες, αγκαλιά, πόνος, αναπνοή, βουτιά στα βαθειά, μαυρος κύκλος που θέλουμε να σπάσει, και και και...μια δική σου προσωπική ιστορία, ένα βαθύ χνάρι , πάτημα σε τούτη την ζωή την γκρι, η πιο αισιόδοξη ματιά που στάθηκε έντιμα απέναντι μας και απέναντι στην πρόκληση του αύριο. Εγώ δεν σε μπερδεύω με την θλίψη...έμαθα πια πως η γνώση μπορεί να φέρνει θλίψη, φέρνει όμως και ζωή...μοναχα έτσι έρχεται η ζωή. Ολα τα άλλα είναι ημίμετρα. Μακριά απο σένα τα ημίμετρα , συναδέλφισα αγαπημένη, μακρυά απο σένα τα σκοτάδια!
    Καλή χρονιά Αννούλα μου!
    ΚΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσαι μοναδική! Καλή χρονιά , καλά ταξίδια στα φουσκωμένα σου πανιά
    Βάλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σάυτό το σπίτι που ρθαμε πέτρα να μη ραγίσει και η νοικοκλυρα του σπιτιού χίλια χιλια χρόνια να ζήσει!
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ηξερα οτι εχεις τοση ευαισθησια τοση μαγεια στο να φτιαχνεις λεξεις με βαθυ νοημα αλλα και με αισιοδοξη ματια.Δεν φανταζομοθνα οτι το κοκινομαλλο κοριτσακι που ειχα μαθητρια θα μου εδειχνε οτι στην μαυριλα και καταχνια που ζουμε υπαρχουν και χαραμαδες που μπορουμε να ανοιξουμε και ναδουμε της πρωτες ακτινες της ανατολης.Αννιτα μου σε ευχαριστω για την χαραμαδα που μας ανοιγεις. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Ε. Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή