Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Στο σφυρί


Και τι άλλο απόμεινε να βγει στο σφυρί μου λες ;
Ασυνειδησία, χάος, ατιμωρησία, αγριότητα, συγκάλυψη.
Που κρύφτηκε ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο ανθρώπινο ;
Aφού κάθε στιγμή ο οποιοσδήποτε τιποτένιος μπορεί να έρθει να σε πατήσει , να σε ξεριζώσει και να σε πετάξει στα αζήτητα, κάτι ακόμα θα του έμεινε  από σένα να κερδίσει. Αχορταγιά.
Μια ακόμα σπέκουλα, λίγη ακόμα προμήθεια κέρδους.
Και αντί για άλλη αντίδραση,  τρέχεις να σκουπίσεις την φτυσιά, να μην φανεί σημάδι, κάτι ακόμα θα έχεις να χάσεις. Λίγη αξιοπρέπεια ακόμα, λίγη ακόμα μνήμη. Λίγη ακόμα διαίρεση.Λίγη ακόμα ζωή.
Μπορεί και να ξέχασες τι είναι αυτό. Καιρό έχεις να την δεις αυτή την ζωή, την ανθρώπινη ζωή.
Τι προσπαθείς αλήθεια να πετύχεις ;
Μέχρι προχθές κόντευες να γλύψεις το χέρι του πολιτευτή σου. Σωτήρα τον ονόμαζες, εγγυητή,  φέρων του οράματος και της δημοκρατίας, εκσυγχρονιστή, ελευθερωτή. Αυτόν τον δεσμώτη των ονείρων σου, τον διδάξαντα την συγκάλυψη και την ατιμωρησία. Αυτόν τον αποχαλινωμένο ασυνείδητο. Την παλιά καραβάνα εκπρόσωπο σου.
Τι σχήμα θα δώσεις τώρα στην ζωή σου ; Τρίγωνο ; Κύκλο ; Τον φαύλο κύκλο.
Πόση ακόμα ανοχή και υποταγή ; Ανοίγεις τα χέρια σου και κόκκος κόκκος χάνεται. Που είναι ο διπλανός μας ; Πόσους εξαθλιωμένους χωρά επιτέλους τούτη η γη ;
Να συναντηθούμε. Πες μου σημείο συνάντησης. Πέρα , όχι στον αγέρα που σηκώνει σκόνη και σκεπάζει. Πέρα στον καθαρό  ορίζοντα της γνώσης.. Εκεί που ανοίγουν τα μάτια και δυναμώνουν τα μπράτσα, εκεί . Εκεί να βρούμε τον διπλάνό μας, στην προσπάθεια. της ένωσης. Nα αρχίσουν να κυλούν τα λόγια σαν τις σταγόνες του ιδρώτα στο μέτωπο και στην μασχάλη του δουλευτή.
Στην χώρα της σκέψης. Ή την βγάλαμε και αυτή στο σφυρί ;

 Φωτογραφία Cosmin Bumbut
http://www.bumbutz.ro/journal/2012/5/vama-veche-romania-2012

1 σχόλιο: