Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αλήθεια γιατί δεν πήρε ο Τσοχατζόπουλος υπουργείο;

Πω πω μια συνεντευξάρα που έδωσε στην Καθημερινή της Κυριακής ο  Κος Θ. Πάγκαλος. Ολοσέλιδη , με μεγάλη φωτογραφία στο κέντρο , μεγάλους τονισμένους τίτλους και σε κουτάκια τα σοβαρότερα λόγια του . Με εντυπωσίασε για άλλη μια φορά.  Μίλησε για όλες τις αποτυχίες! Τι θάρρος! Πως ξέρει να μαζεύει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του! Μίλησε για τις αποτυχίες κορυφαίων στελεχών του κόμματος του όπως του Κου Παπακωνσταντίνου , του Κου Βενιζέλου, του Κου Παπουτσή και δεν μάσησε τα λόγια του. Κάτω απο τον τίτλο ''Αποτύχαμε στην οικονομική πολιτική'' μίλησε για την ευθύνη των άλλων! Η ευθύνη του πανίσχυρου αντιπροέδρου της κυβέρνησης όπως είπε ,  περιορίζεται σε συμβουλευτικό χαρατήρα και έτσι ο ίδιος δεν ευθύνεται για τίποτα. Τους τα έλεγε, αλλά...οι άλλοι  αποτύχανε να εφαρμόσουν την στρατηγική του Μνημονίου.
Σκέφτομαι πως το να παίζεις με τα αισθήματα του λαού είναι χυδαιότητα. Το πολιτικό μας σκηνικό με το να μην αναλαμβάνει ποτέ και πουθενά την παραμικρή ευθύνη όχι μόνο συντηρεί αυτό τον φαύλο κύκλο , μα τον εκτοξεύει σε μυθικά μεγέθη. Γιατί δεν είναι μονάχα ο φαύλος κύκλος της ύφεσης , μα κυρίως είναι ο φαύλος κύκλος της πολιτικής ομηρείας. Τα κουκουλώματα , τα παρε -δώσε, τα ΄΄το ένα χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο΄΄ και όλα τα υπόλοιπα και παρεμφερή. Αλήθεια απο το σημερινό συνονθύλευμα της εθνοσωτηρίου κυβέρνησης μας  με τους 50 παλιοκομματικούς, εμπλεγμένους και σκληρά δοκιμασμένους στα αλώνια της φθοράς απο την κεντροδεξιά και πέρα , τι λείπει ; Μονάχα ο Τσοχατζόπουλος δεν πήρε ένα υπουργείο να είμαστε πιο πλήρεις.
Βασικό ψυχοπαθολογικό πρόβλημα είναι  η άρνηση της πραγματικότητας. Λογική και ανθρώπινη και η ανάγκη και η αντίδραση μας. Ωστόσο  καθόμαστε και μας αποπροσανατολίζουν απο το πραγματικό πρόβλημα μας που δεν είναι άλλο απο το ότι τις τελευταίες δεκαετίες δομήσαμε μια κοινωνία αντιπαραγωγική , διεφθαρμένη χωρίς ίχνος ανταγωνιστικότητας και οι πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι και ακόμα κάθονται στα βουλευτικά έδρανα. Και είναι  βουλευτές και υπουργοί που εξακολουθούν και παίρνουν μισθό απο  6000 ευρώ και πάνω με διπλές συντάξεις και  πολλά πολλά επιδόματα. Και όλα αυτά στην Ελλάδα του σήμερα. Δεν δικαιούνται ούτε αυτά να πέρνουν αλλά και ούτε να στέκονται στις θέσεις τους χωρίς να αναλαμβάνουν ευθύνες. Γιατί αυτοί είναι πρωτίστως οι υπεύθυνοι της μεγάλης τραγωδίας.
'Οταν έρθει η στιγμή που θα ξεχυλίσει το ποτήρι, και θα έρθει αυτή η στιγμή γιατί δεν θα έχουν τίποτα εκτός απο την απόγνωση τους να χάσουν οι πολίτες , τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο. Πολλά δάκρυα θα ενωθούν και θα κυλήσουν ορμητικά προς τα περιβόητα κέντρα εξουσίας, οι ένοικοι των οποίων καλά θα κάνουν να βρεθούν πολύ μακριά , όχι για να ξεχαστούν , οι προδότες δεν ξεχνιούνται ποτέ , αλλά γιατί δεν θα βρίσκουν  την θέση τους, θα πνιγούν στο κύμα της οργής. Τίποτα δεν θα τους μένει, πουθενά δεν θα μπορούν να κρυφτούν.
Όσο για την αριστερά που για πρώτη φορά μετά την μεταπολιτευτική της ιστορία, μπορεί να στέκεται με αξιοπρέπεια και να παρακολουθεί την θλιβερή παρωδία που εξελίσσεται μπροστά της, καλά θα κάνει , να έχει κάτι  εκτός λογικής μικρομαγαζακίου να πει, γιατί και για αυτήν όταν έρθει εκείνη η στιγμή της οργής, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο.


8 σχόλια:

  1. 'Εχεις ταλέντο τελεία και παύλα.
    Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας ελεφρύνεις τα βάρη. Εκεί που λές αστο δεν θα αλλάξει τίποτα, σκάει ένα κείμενο η προαπαιτούμενη για το άρθρο όρεξη, μεράκι , αγάπη για ζωή και δεν ξέρω πως αλλοιώς να το πω και έτσι μεταλαδαμπεύεται και σε μας η διάθεση να μην μείνουμε άπραγοι. Μπράβο στο κουράγιο σου Αννίτα μου και καλά να είσαι να μας δυναμώνεις και εμας. Γιατί πως να το κάνουμε οι αντοχές δεν είναι σε όλους οι ίδιες. Θέλουμε και το σπρώξιμο μας
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορούν παιδάκι μου αυτοί οι άνθρωποι που ζουν μέσα στην εξουσία, τρώνε απο την εξουσία, πληρώνονται απο την εξουσία, κοιμούνται πάνω και μέσα στην εξουσία να γίνουν έντιμοι. Θ απαραμείνουν ληστές . Μας κυβερνά ο Αλη Μπαμπα με τους 40κλέφτες και τώρα και πριν και πάντα
    Φιλιά
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα είναι Δημήτρη ,να απεμπλακούμε και εμείς απο την εξάρτηση μας απο τους μανιακούς εξουσιομανείς. Έχει δυο όψεις η πεντάρα...και μην ξεχνάς πως και οι δυο είναι στο ίδιο νόμισμα.
    Μαρία και Μιχάλη σας ευχαριστώ απέραντα για τα ενθαρρυντικά σας λόγια, μου δίνεται άπειρο κουράγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο σου!
    Χρήστος Ράπτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαίρομαι πάρα πάρα πολύ με τα καλά σας λόγια , μα πιο πολύ χαίρομαι και τρελλαίνομαι με τον δημιουργικό διάλογο που μας φέρνει πιο κοντά και σε μας αλλά και στην θέση ισχύος που επιτέλους πρέπει να πλησιάσουμε. Σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε κάθε περίπτωση, και σε πρώτη και σε δεύτερη ανάγνωση της συνέντευξης, οφείλει να αναγνωρίσει κανείς τις αλήθειες που αναφέρει, τις οποίες ούτως ή άλλως έχουμε διαπιστώσει εδώ και καιρό, σβήνοντας το ποιος τις λέει και το πόσο συμπαθής ή αντιπαθής είναι, γιατί ενέχεται πρόδηλα ο κίνδυνος να τις απαξιώσουμε οι ίδιοι. Από την πραγμάτωση του κινδύνου αυτού, πιότερος κι εγγύτερος ο κίνδυνος να μη μεταστραφεί η νοοτροπία μας και να μην πάρει "μαύρο" ο κάθε "Μαυρογιαλούρος", που από δικό του φιλότιμο δεν θα αναλάβει την ευθύνη να κάνει πέρα. Καλημέρα σε όλους σας. Γιούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξαιρετικό! Το χρησιμοποιώ πάραυτα!

    panadamo

    ΑπάντησηΔιαγραφή