Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Σκουπιδιών συνέχεια

 Ένα κουβάρι πολύ μπλεγμένο με επιχειρηματικά συμφέροντα πολλών δις ευρώ , κομματικά , αυτοδιοικητικά παιχνίδια , δήμαρχοι, τοπικοί παράγοντες πολιτικοί. Κανείς δεν μπορεί εύκολα να αποδώσει ευθύνες ποτέ. Πάντα λίγο μπερδεμένα και απο δω και απο εκεί..Οι εθνικοί μας εργολάβοι περιμένουν πάντα με το στόμα ανοικτόγια την μεγάλη μπουκιά.
Η πλήρης εικόνα : Οι κατασκευαστικοί όμιλοι J&P Άβαξ , ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ , ο όμιλος Λάτση μαζί με τον πολυεθνικό όμιλο Veolia, o όμιλος Κοπελούζου, η πρώην Ελληνική Τεχνοδομική τώρα εταιρεία Ηλέκτωρ του ομίλου της Ελλάκτωρ , η Ιντρακατ που έχει συμμαχήσει με τον γαλλικό κολοσσό Suez μαζί με τους Γερμανούς που ήρθαν την προηγούμενη εβδομάδα, μας δίνει την πλήρη εικόνα.  Ο κος Μπόμπολας μέσω της Ηλέκτωρ έχει μπει πολύ δυναμικά ήδη στην διαχείρηση απιρριμάτων και αναζητά τον τρόπο να αναλάβει όλο το κύκλωμα των σκουπιδιών ακόμα και την αποκομιδή. Κάνει σχέδια μεγάλα..και φυσικά πάντα με την άδεια της κυβέρνησης. Μιλά για την κατασκευή και διαχείρηση 4 εργοστασίων για σκουπίδια , δυο στη Φυλή και ένα στο Γραμματικό και στην Κερατέα..ας μην ρωτάμε αν αφορούν απευθείας αναθέσεις για πολλά πολλά χρόνια που θα συμπεριλάμβάνουν και την ζωή των παιδιών μας που θα αποφέρουν πολλά πολλά κέρδη , ας μην ρωτάμε , γιατί τούτη η χώρα έτσι πήγαινε και έτσι προχωρούσε πάντα..Η Ελλάδα άλλωστε ανήκει τους 'Ελληνες που να τρέχουμε τώρα στους Γερμανούς..Μια παρόμοια κατάσταση βρίσκεται στην Κερατέα με την εταιρεία που έχει αναλάβει να φτιάξει τα έργα. Εκεί  δυο άλλοι επιχειρηματίες κρύβονται .
Τρεις κατά τα άλλα εταιρείες , εντελώς συμπτωματικά ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν την αποκομιδή ... Με έτοιμο προσωπικό ( ενοικιαζόμενους λαθρομετανάστες ) αδήλωτο( μαύρη εργασία, εισοφοροδιαφυγή, φοροδιαφυγή) και με 10 ευρώ μεροκάμματο. Με μηχανήματα, υποδομή, οργάνωση, και σχεδιασμό. Όλα ήταν έτοιμα και ξαφνικά , προέκυψαν οι κινητοποιήσεις των υπαλλήλων καθαριότητας...και φώναξε ο σύντροφος Καστανίδης τις εταιρείες!! Άμα σου κάτσει  η σύμπτωση ρε παιδί μου...
Αυτή την Ελλάδα ονειρεύεται η διοικούσα ...Αυτή θα είναι η αγορά εργασίας για τα παιδιά μας και φυσικά για πολλούς απο μας με την ταχύτητα που εξελίσσονται τα πράγματα. Να συμπιεστεί το κόστος εργασίας και να παραδοθούν οι εγαζόμενοι στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων , κυριευμένοι απο τον φόβο της ανεργίας? Και έτσι τερματίζει η κυβέρνηση την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή? Νομιμοποιώντας τες?
Όχι σωστό δεν είναι να μας πνίγουν κάθε λίγο και λιγάκι τα σκουπίδια με τις συντεχνείες των ΟΤΑ , αλλά τέτοιες λαμογιές , εν ψυχρώ δεν είναι λύση. Και φυσικά όλο αυτό το θέμα συδέεται με τον Καλλικράτη , που απο την μια περιέκοψε δραματικά την κρατική επιχορήγηση στους δήμους και απο την άλλη ζητά τώρα να πληρώσουν 2,5 φορές περισσότερα οι ιδιώτες για αποκομιδή...Τέτοιο έκτρωμα ο Καλλικράτης...Κάτι που ονομάζεται συμβάσεις ορισμένου χρόνου να το ξέρουν άραγε οι αρμόδιοι?
Και επειδή χθες στα επεισόδια χάθηκε ένας κομμουνιστής και όλοι τον τίμησαν με τα λόγια τους και όλοι δείξανε την ταραχή τους , πως άλλωστε θα μπορούσαν καλύτερα να μιλήσουν για ιδεολογικό πόλεμο, ένα μονάχα έρχεται στο μυαλό μου να πω. Τελικά ένα νεκρό κομμουνιστή όλοι τον τιμούν...το πρόβλημα είναι με τους ζωντανούς.

Υ.Γ  Flashback :Αν θυμάται κανείς το 2008 ο Καστανίδης χτυπιόταν στους δρόμους ενάντιος στη ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών..Δεν είναι απλά υποκρισία...άλλωστε αυτός και οι όμοιοι του είναι εξασφαλισμένοι για μια ζωή...

3 σχόλια:

  1. Μια ζωή η ίδια ελληνική ξεφτύλα!!!!!!πότε επιτέλους κάτι θα αλλάξει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακόμα και τα σκουπίδια αξίζουν μια καλύτερη ζωή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ε ρε κατάντια ασύστολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή