Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011


18 σχόλια:

  1. Τί καλή που είσαι!!!
    Πόσο φχαριστήθηκα που θυμήθηκες το "φιλαράκι" σου από την Πλ.Γεωργίου! (μα...είμασταν μικροί, ανώριμοι, ανέτοιμοι και ανέντιμοι... ίσως)
    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα μάθαμε τόσα πράγματα απο εκείνη την εποχή που κανονικά θα πρέπει να την ευγνωμονουμε. Ξαφνικά δεν γίνεσαι ούτε μεγάλος , ούτε ώριμος ,ούτε έτοιμος ,ούτε έντιμος ...μάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι είναι στ'αλήθεια! Είσαι πιτσιρικάς και στριφογυρίζεις στα βιαστικά αφήνοντας - παρά τη σημερινή σου "σοφία" που σε ελεεινολογεί- όλα να μένουν θολά και ανολοκλήρωτα, να στέκονται με το περίγραμμά τους και μόνο.
    Τυχεροί πολύ είμασταν πράγματι και σήμερα ευγνώμονες, αλλά για μερικά - ίσως όχι τα σημαντικότερα - θα ήθελα να επέλεγα διαφορετικά, μια επιθυμία πλέον δυσδιάκριτη που απέμεινε ως αίσθηση ανεκπλήρωτη πια. Όχι σπουδαία πράγματα..., ίσα ίσα μάλλον για να καλοπιάσω τον εαυτό μου που μονολογεί μερικές φορές, πεισμωμένος για κάποια παραλλαγή που επιθύμησε και φυσικά αντιλαμβανόμενος το χρόνο που έχει πλέον ξεφύγει.
    Θα δούμε, θα δούμε... Προς το παρόν διαβάζω τα νέα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για επιλογές μου , που θα ήθελα να ήταν διαφορετικές είμαι γεμάτη και εγώ. Ευτυχώς και δυστυχώς μαζί , δεν είναι μόνο δική μας η ευθύνη , έρχεται και από κατέχοντες μπετόν αρμε συνθήκες και κατεστημένα. Με ανακουφίζει αυτό, παίρνει απο πάνω μου βάρος,την ίδια ώρα που με πνίγει, με την γεύση του προδιαγεγραμμένου που φτύνει στα μούτρα μου. Στο θα δούμε βάζω δυο θαυμαστκά , έχοντας κατανήσει πια πως η εξέλιξη μάλλον ως διορθωτική περισσότερο κινηση έρχεται , παρά οτιδήποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.youtube.com/watch?v=KUm9cWB5m1k γιατί μου αρέσει πολύ και μου θυμίζει τον ποιητή στην Πάτρα να μας μιλάει για τα προηγούμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νοσταλγία.. φέρνει πάντα μαζί της λίγο πολύ πόνο. Μέρα νύχτα λύνει δένει την πληγή, μετανάστης στη δική του γη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. E... πρέπει να γνωριστούμε... μάλλον. Να αναδεύσουμε το χρόνο ίσως λιγάκι. Συναρπαστικό που παραμένεις όσο πολύπλοκη και άπιαστη, όσο και γοητευτική. ;-)
    Όμως από την άλλη, οι βεβαιότητες - για το τι θα αποκαλυφθεί - ανήκουν στο παρελθόν ενός άλλου παλιού εαυτού. Είναι πια μια αίσθηση που - πρώτη αυτή- στο χρόνο που πέρασε έχασε τη στερεότητά της, αφήνοντας τα ερωτήματα ακάλυπτα πάλι. Εκπλήσσομαι και ζορίζομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με βρίσκει ιδιαίτερα χαρούμενη και το ζορισμα μα και η έκπληξη . Συναισθήματα αντιφατικά , όπως όλη η αμφιθυμια που κουβαλάμε όλοι , αιώνες τώρα , σε πλήρη στερότητα όπως λες αλλα και εξάρτηση θα συμπλήρωνα των γοητευτικότατων ατελειών μας. Καλές γιορτές , να τους χαίρεσαι και ν´αγαπιεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια σου πολλά καλή μου! Είθε η δύναμη των πολλών ανθρώπων που ελπίζουν, να φέρει καλύτερες μέρες για όλους! Να χαίρεσαι και να απολαμβάνεις την οικογένειά σου.
    Μ.

    ΥΓ με το iskra... πως σχετίζεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μέσω της μερικής συμφωνίας και αποδοχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το Α.Ρ. γενικά έχει μια εμμονή με την "επιστροφή στη δραχμή". Αν και οι εμμονές με συγκινούν, αυτό που τους συμβαίνει όμως - που συμβαίνει βέβαια σε όλους όσους δογματικά υπερασπίζονται θέσφατα, δηλαδή ανεξάρτητα της δυναμικής των καταστάσεων και των συσχετισμών να παρουσιάζεται μια άποψη για "είτε βρέξει, είτε χιονίσει ή και για καλό καιρό ακόμα" - με αφήνει άναυδο. Θα έλεγα, τραβώντας το λιγάκι, πως μου θυμίζει την ομάδα των επαναστατών που αυτοχειριάζονται κάτω από το σταυρό στη "ζωή του Μπράϊαν", γιατί αυτήν θεωρούν τα κιτάπια τους ως υπέρτατη επαναστατική πράξη...
    Εμένα τα φιλαράκια μου γράφουν στο http://www.rednotebook.gr/ πάντως και συγχίζονται από άλλες παράλληλες εμμονές...
    Ένα άλλο καλό φιλαράκι είναι ο διαβόητος Techie Chan, τον οποίο συνιστώ α ν ε π ι φ ύ λ α κ τ α!
    Μ.
    Τελευταίο σημείωμα για το 2011. Άντε με το καλό να μας έρθει το φορτωμένο ήδη αρνητικά 2012, να δούμε πώς θα τα φέρουμε βόλτα με δαύτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε ευχαριστω πολυ, μπήκα στο red notebook και βρήκα πολλά και καλα , ίσως πρέπει και εγω να στείλω κάτι εκεί , ίσως και να το βρουν ενδιαφέρον. Είδες λοιπόν που πάντα κάτι έδειχνες και πάντα κάτι πρόσφερες με τον ολοδικό σου τροπο! Καλοτάξιδη η χρόνια μας Μάκη και καλη μας δύναμη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου Αννίτα,
    διάβασα το άρθρο σου στην αιχμή και μου άρεσε ο τρόπος που γράφεις.
    Πολλούς χαιρετισμούς από τη βόρεια Γερμανία που μένω τα τελευταία 11 χρονάκια.
    Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη για τα λόγια , τα χαίρομαι κα τα καμαρώνω. Σου αφιερώνω ένα πολύ αγαπημένο μου τραγούδι , σε σένα αλλά και στα 11 χρόνια σου. Εύχομαι απο δω και πέρα να τα λέμε http://www.youtube.com/watch?v=5ydtlZ3zH3g&feature=related

      Διαγραφή
  15. Αννίτα, το τραγούδι δεν το βρήκα στο λινκ. Μπορείς να μου πεις τον τίτλο και να το βρω έτσι.
    Χάρηκα με το blog σου, γιατί είναι όντως ένας ωραίος, φιλολογικός τρόπος να τα λες.
    Να είσαι καλά
    Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. To τραγούδι είναι το ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ από την Φαραντούρη. Δεν ξέρω την μουσική που σου αρέσει να ακούς , αλλά αυτό είναι ένα πολύ αγαπημένο μου τραγούδι γιατί μιλά για μια νοσταλγία που νιώθουμε όλοι και μέσα και πέρα.
    Και εσύ να είσαι καλά , καλή σου συνέχεια και σε ξαναπεριμένω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γειά σου Αννίτα,
    πάλι έγραψες! Διάβασα το σημερινό κείμενο στην αιχμή! Απίθανο!
    Είδα και τη γελοιογραφία της Μέρκελ που αναδημοσίευσες από τους times. Ας θυμηθούμε ότι αυτή η γυναίκα έχει πρώτα απ΄ όλα μυαλό - δρ της Φυσικής-, είναι κόρη πάστορα - όπως τα παιδιά των δασκάλων κουβλάει άλλου τύπου τραύματα - και ότι έχει μεγαλώσει στο δημοκρατικό περιβάλλον της τ. Ανατολικής Γερμανίας.
    Η φοβερή δημοκρατική συμπεριφορά της φαίνεται και στο εσωτερικό της χώρας, όπου όποιο πολύ δημοφιλή πολιτικό τον έχει εκπαραθυρώσει με το γάντι, τελευταίο της επίτευγμα ο Βουλφ.
    Είδες το βίντεο που ο σερβιτόρος κατά λάθος της χύνει τρεις μπύρες στο σβέρκο; Οποιοσδήποτε άλλος θα είχα αντιδράσει. Η εν λόγω κυρία καθόλου. Λες αυτό να σημαίνει κάτι;
    Ρίχνω λίγο το επίπεδο, αλλά εκνευρίζομαι. Εκνευρίζομαι να ακούω από άσχετους για την κατάσταση στην Ελλάδα, εκνευρίζομαι να μου πασάρουν το κούρεμα για επιτυχία, εκνευρίζομαι να βρίζουν την χώρα ότι μπήκε με λάθος στοιχεία στη νομισματική ένωση και παράλληλα να τοποθετούν, οι ίδιοι για πρωθυπουργό στη χώρα μας
    τον αρχιτέκτονα της δήθεν απάτης.
    Το σαν τον μετανάστη είναι τραγουδάρα.
    Αλήθεια τώρα που κοντοζυγώνει 25η Μαρτίου τι ακριβώς να πω στους μετανάστες μαθητές μου, για ποια εθνική υπερηφάνεια και ποιος ακριβώς είναι απόγονος ποιού ήρωα;
    Σε φιλώ
    Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή